h

TZorg intimideert Rivas-personeel

16 november 2014

TZorg intimideert Rivas-personeel

De SP afdeling Nieuwegein heeft signalen gekregen dat Rivas personeel - dat aan het eind van het jaar tegen een aanzienlijke verslechtering van de arbeidsvoorwaarden moet overstappen naar TZorg  - door TZorg wordt geïntimideerd.

SP raadslid Annie v.d Heuvel: “Van diverse kanten horen we dat Rivas personeel zwaar onder druk wordt gezet om zo snel mogelijk  bij TZorg een veel slechtere arbeidsovereenkomst te tekenen.  Behalve het fors inleveren op salaris staat daar  bijvoorbeeld ook een absurde boetepaling van € 5.000,-  in m.b.t. een geheimhoudingsplicht. En wie het dus niet helemaal eens is met zo’n  bepaling maar wel wil tekenen met de toevoeging  ‘onder protest’, krijgt te horen dat dat niet kan. Tekenen of wegwezen, zegt TZorg. Wij vinden dat echt een schandalige intimidatie en puur asociaal”.

Een belangrijke rol lijkt weggelegd voor de gemeente Nieuwegein.

Annie v.d. Heuvel: ”We hebben hier al eerder vragen over gesteld aan de wethouder. Hij gaf toen aan dat ook hem het belang van het personeel echt ter harte gaat. We zien hier weer opnieuw wat marktwerking doet met de thuiszorg. Over de ruggen, ten koste vooral van het personeel wordt er verdiend aan de cliënten van de thuiszorg.  We hebben nu met spoed over deze kwestie nog  een aantal aanvullende vragen gesteld”.

Om de druk verder op te voeren heeft Tzorg het personeel zelfs gesommeerd uiterlijk 20 november de arbeidsovereenkomst voor akkoord te tekenen. Anders is behoud van werk niet gegarandeerd. 

Ook de Abvakabo FNV heeft zich in deze kwestie vastgebeten.

 

Reacties

Super bedankt dat jullie voor ons opkomen. Voor mij een lichtje in een tijd van donkere wolken . BEDANKT!!!!!!!!

hoop dat jullie nog wat kunnen bereiken maar wat er nu gaande is hartverzeurend.

Reactie toevoegen

U bent hier