h

SP-protest tegen TZorg

20 november 2014

SP-protest tegen TZorg

Op donderdagochtend 20 november waren medewerkers van de SP afdeling Nieuwegein al vroeg bij de ingang van het Veerhuis. Het was de ochtend waarop zorgmedewerkers van Rivas het contract konden tekenen bij TZorg. De SP liet middels aanwezigheid en borden het ongenoegen blijken over de gang van zaken voor de zorgmedewerkers. Het leverde (terecht) veel aandacht op bij lokale, regionale en landelijke media. Zoals op 1 december tijdens een speciale live uitzending op NPR Radio 1 vanuit Nieuwegein (klik hier om te luisteren).

En op de donderdagochtend 20 november zond RTV Utrecht al een live-gesprek uit met raadslid Annie v.d. Heuvel. Ook werden er video-opnamen gemaakt voor de uitzending op 20 november om 17.00 uur. Daarin komen onder meer ook aan het woord: de heer Brik van Rivas en wethouder Adriani van de gemeente Nieuwegein.

Wethouder Adriani: "Ik wil van TZorg tekst en uitleg hierover. Het is mooi dat ze bereid zijn personeel over te nemen, maar het moet wel netjes volgens de cao gaan."

Reageren? > Gebruik de Contact-knop links op deze pagina.

Reactie toevoegen

U bent hier