h

De toekomst van Fort Vreeswijk

21 november 2014

De toekomst van Fort Vreeswijk

Donderdagavond 21 november was er een ontmoeting tussen de Raad van Nieuwegein en de initiatiefnemers van Fort Vreeswijk. Nadat de lokale welzijnsorganisatie Movactor aangekondigd had van het Fort te verdwijnen, namen de bewoners de handschoen op om een plan te maken voor het voortbestaan van het Fort Vreeswijk. Samen met de bewoners en de ambtenarij bracht SP wethouder Stekelenburg naar voren welke mogelijkheden er zijn om het fort op een goede manier exploitabel te houden. De raad moet in februari een keuze gaan maken.

De bewoners hebben twee jaar lang keihard gewerkt aan een initiatief waarbij de bestaande panden op het fort worden aangepakt. Er is achterstallig onderhoud en de hele zaak moet opgeknapt worden om betere huurders te kunnen trekken. Dit vereist een flinke investering van de gemeente maar die wordt na verloop van tijd terugverdiend door de hogere huuropbrengsten. Gaandeweg het traject is duidelijk geworden dat er een aantal hobbels genomen moeten worden. De Raad moet willen investeren in de  opknapbeurt en de bewoners het vertrouwen geven dat ze er iets van maken. Dat laatste is al aardig gelukt.

Het is indrukwekkend wat deze mensen al voor elkaar hebben gebokst’, aldus Stekelenburg. ‘Het is aan de politiek om de laatste knopen door te hakken maar de bewoners hebben laten zien dat met hard werken en veel saamhorigheid een hoop voor elkaar gemaakt kan worden’. ‘Nu is het tijd voor de politiek om kleur te bekennen’. 

Reactie toevoegen

U bent hier