h

Nieuwegein draagt bij aan landelijke actie met honderden kinderschoentjes

9 december 2012

Nieuwegein draagt bij aan landelijke actie met honderden kinderschoentjes

Afgelopen week werden en vele duizenden kinderschoentjes aangeboden aan minister Asscher van sociale zaken. Deze schoentjes zijn een symbool van de armoede onder meer dan 300.000 kinderen in Nederland. Nieuwegein droeg bij aan deze actie door honderden schoentjes in te zamelen.

Sadet Karabulut van de Tweede Kamerfractie van de SP overhandigde de schoentjes: ‘Ik ben blij dat het kabinet nu in ieder geval erkent dat armoede in Nederland daadwerkelijk bestaat in tegenstelling tot Rutte en dat doelen nodig zijn om de armoede te verminderen. Dat is ieder geval een verbetering ten opzichte van het vorige kabinet, maar nu willen we daden zien. Premier Rutte ontkende vorig jaar nog dat in Nederland sprake van armoede zou zijn; leg dat maar eens uit aan die tienduizenden mensen die wekelijks in de rij staan bij de voedselbank.’

SP Nieuwegein zamelt schoentjes in op City Plaza

U bent hier