h

Laat de thuiszorg niet wegpoetsen!

30 december 2012

Laat de thuiszorg niet wegpoetsen!

Het tweede Kabinet Rutte is van plan de thuiszorg een definitieve klap toe te brengen. Vele tienduizenden banen dreigen te verdwijnen en nog meer clienten zullen de dupe worden. Onder het mom dat iedereen maar zijn eigen poetshulp moet inkopen, vindt Rutte dat de thuiszorg wel opgedoekt kan worden. De SP strijdt samen met Abvakabo tegen deze waanzin. Lees snel verder om de petitie te tekenen.

De regering wil 75% van de huishoudelijke zorg afschaffen. Ouderen en gehandicapten moeten die zorg zelf gaan betalen. Voor de mensen die dit niet kunnen, blijft een zogenaamde maatwerkvoorziening over. Naar verwachting gaan 58.000 banen in de thuiszorg verdwijnen. Duizenden ouderen en gehandicapten zullen het in de toekomst zonder deze waardevolle vorm van zorg moeten doen en dreigen hun vertrouwde hulp te verliezen.


Klik hier om de petitie te tekenen van de Abvakabo. Laat de thuiszorg niet wegpoetsen!

Lees verder over de zorg in het SP Zorgdossier

Kijk op de website van de Abvakabo

U bent hier