h

Oude Kom gebouw prima geschikt voor poppodium

7 juli 2012

Oude Kom gebouw prima geschikt voor poppodium


Dit weekend is het Geinbeat festival in het oude gebouw van de Kom gehouden en dit bood gelegenheid om dit onderkomen eens aan een kritische toets te onderwerpen. De SP zou graag zien dat dit oude pand gebruikt zou worden voor popactiviteiten. De politieke wil is niet om dit te realiseren. Maar het oude pand leent zich hier bijzonder goed voor, leerde een bezoek vandaag aan Geinbeat. Wat de SP betreft wordt de buitenkans van de leegstand gebruikt om nu eens echt door te pakken. Het is nu of nooit.

Al in 2004 begon de SP aandacht te vragen voor meer popfaciliteiten in Nieuwegein. Voor jongeren is weinig te doen, en de muziek kan altijd een impuls gebruiken. Met een ludieke actie opende SP de aanval op de zittende partijen en vroeg het toenmalige college om actie. Anno 2012 is er nog steeds niets gebeurd. Tijdens de bespreking van de Kadernota afgelopen maand vroeg SP opnieuw aandacht voor de kansen op een poptheater, Het college en de raad reageerden er niet eens meer op.

SP zal in het college moeten komen kennelijk om dit nu eindelijk eens te gaan regelen. Bij de komende gemeentraadsverkiezingen zal de eis voor een poppodium boven de lijst staan. Op naar maart 2014!

www.geinbeat.nl

U bent hier