h

Mitros stelt onbehoorlijke vragen aan bewoners Sluyterslaan

28 januari 2012

Mitros stelt onbehoorlijke vragen aan bewoners Sluyterslaan

Zoals aangekondigd heeft woningbouwvereniging Mitros enquêtes afgenomen bij de bewoners van de Sluyterslaan. Hieruit is gebleken dat er zeer vreemde vragen worden gesteld. Het onderzoek is bedoeld om duidelijk te krijgen wat de bewoners vinden van de sloopplannen. Maar er worden ook heel andere persoonlijke vragen gesteld. Voor een aantal bewoners was dit aanleiding om de vragen niet te beantwoorden. Het is onduidelijk wat Mitros met deze informatie gaat doen.

"Mitros heeft wel lef om dit soort vragen te stellen" zegt fractievoorzitter Stekelenburg. "Er worden vragen gesteld over persoonlijke omstandigheden zoals etniciteit, hoogte van het inkomen en het opleidingsniveau. Dat is helemaal niet relevant. We raden mensen aan om op dergelijke vragen geen antwoord te geven".

Het onderzoek van Mitros wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Labyrinth. Dit bureau is bij alle bewoners aan de deur geweest om de enquête af te nemen. Er worden vragen gesteld over schuldhulpverleningtrajecten, hulpbehoefte van bewoners, het opleidingsniveau en ook wordt gevraagd naar de hoogte van het inkomen en of men huurtoeslag krijgt.

Het lijkt erop dat dit bureau geïnteresseerd is de persoonlijke omstandigheden van de bewoners. Wat er met deze onderzoeksresultaten zal gebeuren is onbekend. Binnenkort heet de SP een gesprek met de directie van Mitros en hierbij zal de aard van de vragen aan de orde gesteld worden.

U bent hier