h

Tweede meting Utrechtsestraatweg geeft beter beeld

12 juni 2011

Tweede meting Utrechtsestraatweg geeft beter beeld

Enige tijd geleden stelde SP vragen over de snelheidsovertredingen op de Utrechtsestraatweg. Signalen uit de buurt gaven aan dat er regelmatig flink hard gereden werd. Na een eerste verkeerde meting is er een tweede meting uitgevoerd. De cijfers laten een meer genuanceerd beeld zien. De meeste weggebruikers houden zich redelijk aan de snelheid. Ongeveer 15% van de weggebruikers misdraagt zicht ernstig en zorgt voor uitschieters van soms boven de 100 km per uur.

Fractievoorzitter Martijn Stekelenburg: "Tot 85 procent van de mensen rijden niet harder dan ongeveer 60 km per uur. Dat is redelijk netjes. Het rapport geeft aan dat een klein groepje notoire hardrijders de cijfers beïnvloed door soms boven de 70 a 80 km per uur te rijden. Een enkeling rijdt nog harder en een handjevol weggebruikers presteren het om boven de 100 te rijden. We zouden graag zien dat deze mensen worden aangepakt". De cijfers geven ook aan dat de hoogst gemeten snelheden aan de hoge kant zijn in vergelijking met andere wegen in Nieuwegein.

De gemeente is vooralsnog niet van plan de inrichting van de weg te veranderen, bijvoorbeeld door drempels. Dat belemmert de doorgang van dit traject te veel voor de bussen van Connexxion. Wel is er al voor gezorgd dat de sleutels die chauffeurs van Connexxion soms privé gebruiken voor de de automatische wegafzetting onbruikbaar zijn geworden. Verder is aan de politie gevraagd om een of meerdere keren snelheidscontroles te houden. "Het zou mooi zijn als dat handjevol wegpiraten op hun vingers worden getikt", aldus Martijn Stekelenburg. "Het viel overigens op dat de snelheden het hoogst zijn wanneer de wijk uitgereden wordt, in de richting van de Symphonielaan. "Het zou mooi zijn als de politie op het einde van het traject in de richting van de 'blauwe brug' controles zou uitvoeren. Als het aan ons ligt komen die controles er nu".

SP stelt vragen over snelheidsovertredingen Utrechtsestraatweg

U bent hier