h

Eindelijk speeltoestel op de Bergwal

5 mei 2011

Eindelijk speeltoestel op de Bergwal

Na anderhalf jaar praten, onderhandelen, moties indienen en buurtonderzoeken is er eindelijk een speeltoestel op de Bergwal. Een aantal bewoners van de Bergwal namen contact op met de SP omdat er geen speelvoorzieningen waren in hun buurt voor de kinderen. SP nam de situatie ter plaatse op en deed samen met de bewoners een buurtonderzoek. Er werden handtekeningen opgehaald en deze werden samen met een motie ingediend. De gemeente gaf in eerste instantie niet thuis.

De gemeenteraad en het college verwezen de SP naar het wijknetwerk Centrum-Merwestein. Daar moest het geld maar geregeld worden voor de voorzieningen. Fractievoorzitter Stekelenburg haalt herinneringen op:"Ik kon mijn oren niet geloven. Het wijknetwerk werd verantwoordelijk gesteld voor de speeltoestellen. Ik dacht dat de gemeente daar extra geld voor gereserveerd had. Na heel veel praten en vooral volhouden bij de gemeente is er nu anderhalf jaar later met steun van het wijkplatform een voorziening gekomen. Hoewel ik het wijknetwerk zeer dankbaar ben voor hun bijdrage, is de bureaucratie die op de bewoners afkwam een enorme drempel gebleken. Ik mag hopen dat de gemeente niet altijd op deze manier met aanvragen voor speeltoestellen omgaat. De bewoners hadden in hun eentje kansloos geweest tegen zoveel overmacht".

Op de foto hierboven zijn een trotse vader Dennis Jansen en zoon Lorenzo te zien. Dennis ging samen met zijn vrouw Laura keer op keer langs de deuren om met de bewoners te overleggen, handtekeningen op te halen en iedereen op de hoogte te houden. Aan hen komt alle eer toe dat er nu een prachtig speeltoestel staat. Binnenkort zal SP met de bewoners de speelplaats officieel openen. Zo'n mijlpaal is wel een feestje waard!

U bent hier