h

Eindelijk onderzoek vermeende misstanden Pauw Bedrijven

11 maart 2011

Eindelijk onderzoek vermeende misstanden Pauw Bedrijven

Vandaag is bekend geworden dat er eindelijk een onderzoek komt naar vermeende misstanden bij de Pauw Bedrijven in IJsselstein. Al in 2009 kwam SP met een rapport over problemen bij het WSW bedrijf. De gemeenteraad van Nieuwegein koos ervoor niets te doen. Na een tweede rapport deze week vanuit een aantal partijen, waaronder SP in IJsselstein, is voor iedereen duidelijk dat er iets moet gebeuren. Het bestuur van de Pauw stelt een onafhankelijk onderzoek in om helder te krijgen welke problemen er spelen. Dit betekent dat het verzoek van de SP twee jaar na dato alsnog wordt ingewilligd.

Het rapport 'Om stil van te worden' dat eerder deze week verscheen, geeft een verslag van dezelfde problemen als 'Pauw zonder trots' dat eerder door SP Nieuwegein werd uitgebracht. De meeste problemen hebben betrekking op de bejegening van mensen die bij Pauw werken. Ook in het tweede rapport komen deze signalen duidelijk terug.

Fractievoorzitter Martijn Stekelenburg over het onderzoek:"We zijn erg blij dat er een onderzoek komt nu. Hoewel veel te laat, komt er eindelijk een opening om de werkomstandigheden te verbeteren bij de Pauw Bedrijven". De SP draagt de WSW en de Pauw een warm hart toe. "We rekenen erop dat het begin is gemaakt van een oplossing".

Het onderzoek wordt uitgevoerd door prof. dr. Theo W.A. Camps, hoogleraar organisatiekunde & bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg en bestuursvoorzitter van adviesbureau Berenschot. Ook is geadviseerd door het Pauw bestuur om bij iedere deelnemende gemeente een vertrouwenspersoon aan te stellen, waar werknemers van PAUW Bedrijven terecht kunnen, in aanvulling op de onafhankelijke klachtencommissie die PAUW Bedrijven kent.

Lees het persbericht over het onderzoek naar de Pauw Bedrijven

SP Nieuwegein komt met rapport over vermeende misstanden bij Pauw Bedrijven

U bent hier