h

Nieuw politiek jaar start met scholing

19 januari 2011

Nieuw politiek jaar start met scholing

Politici dienen te weten waarover ze praten. Ook moeten ze weten waar ze vandaan komen. Vandaag organiseerde SP een scholingsavond voor nieuwe leden. Uiteraard waren de bestaande leden ook welkom. Onder het motto "Maak kennis met de SP" werd in vogelvlucht de ontstaansgeschiedenis van de SP besproken. Op volgende avonden wordt dieper ingegaan op de stof. Ook het activisme van de SP zal aan de orde komen. Lees verder voor een sfeerverslag.

De SP is officieel opgericht in 1972. Dat was een tijd van veel politieke ontwikkelingen. Al dit maatschappelijke rumoer leidde tot nieuwe inzichten en een andere insteek in de politiek. Wat speelde er dan zoal in deze jaren 70? Denk aan: de koude oorlog, de pil, de mijnstakingen in Engeland, oorlog in Vietnam, baas in eigen buik en nog veel meer. Al deze bewegingen bepaalden de tijdgeest in de jaren 70. In de politiek vertaalde zich dat naar het ontstaan van nieuwe partijen, zoals ons land een rijke geschiedenis kent van vele politieke stromingen.

SP leerde in die tijd naar de mensen toe te gaan en samen met mensen actie te voeren voor het beter maken van omstandigheden. In Oss kwam er actie bijvoorbeeld tegen Organon waar de arbeidsomstandigheden belabberd waren. Ook op andere plekken werden de handen ineen geslagen om met gewone mensen te vechten voor een meer sociale samenleving.

Tijdens SP scholingen is er veel ruimte voor discussie. Discussie is immers de basis van democratie! De komende keren wordt er dus dieper ingegaan op de aard van de SP en wat onze werkwijze ons gebracht heeft. Wordt vervolgd!

U bent hier