h

Grimmige sfeer bij demonstratie NBC

17 november 2010

Grimmige sfeer bij demonstratie NBC


De SP was vandaag aanwezig bij een demonstratie die werd gehouden bij het NBC. Daar vond een vergadering plaats van ActiZ werkgevers waar onder meer gesproken werd over de cao voor personeel in Verpleeg- en VerzorgingsTehuizen (VVT). Tot vandaag waren de werkgevers namelijk niet bereid om tot fatsoenlijke zaken te komen met de bonden.

Overijverige beveiligingsmensen stelden alles in het werk om de demonstratie zover mogelijk van de ingang weg te houden, wat bijna leidde tot een handgemeen. Toch slaagden de demonstranten er in deelnemers aan het overleg op te roepen een CAO akkoord af te sluiten dat echt recht doet aan de zwaarte van het beroep. De actie was mede georganiseerd door o.a. de AbvaKabo FNV, Nu91 en het CNV.

Op dit moment staan vele CAO's onder druk en met name het zorgpersoneel blijft sterk onderbetaald als de werkgevers hun zin krijgen. SP voert blijvend strijd voor deze werknemers. Met het rechtse kabinet Rutte zal die strijd voorlopig nodig blijven. In elke geval is een demonstratie een goed moment om met mensen in gesprek te gaan.

Lees meer over de standpunten van SP over de zorg

U bent hier