h

Demonstratie bij NBC voor betere arbeidsvoorwaarden verpleging en thuiszorg

14 november 2010

Demonstratie bij NBC voor betere arbeidsvoorwaarden verpleging en thuiszorg

Komende woensdag de 17e november van 11.30 - 12.30 uur organiseert Abvakabo FNV met ondersteuning van SP een demonstratie bij Het NBC in Nieuwegein. In het kader van de vastgelopen CAO-onderhandelingen voor de Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg moeten de werkgevers die in Nieuwegein vergaderen met de neus op de feiten worden gedrukt.

De situatie in de zorg wordt steeds nijpender, waarschuwt Abvakabo FNV. De onderhandelingen voor de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) zijn vastgelopen omdat de werkgevers niet bereid zijn noodzakelijke verbeteringen door te voeren. Dat gaat om de arbeidsvoorwaarden voor meer dan 400.000 werknemers.

De arbeidsvoorwaarden van onder andere de kraamzorg moeten verbeterd worden om jongeren te interesseren voor een baan als kraamverzorgende. Dit vindt maar liefst 94 procent van de werknemers in de zorg. Dat blijkt uit de Abvakabo FNV Zorgbarometer, een kwartaalonderzoek onder ruim 1600 werknemers in de zorg. Werkdruk, salaris en gebrek aan opleidings- en doorgroeimogelijkheden zijn de grote boosdoeners die de sector onaantrekkelijk maken voor jongeren.

Lees meer over de Zorgbarometer van Abvakabo FNV

U bent hier