h

SP stelt vragen over pop-enquete

31 maart 2010

SP stelt vragen over pop-enquete

Vandaag stelt SP schriftelijke vragen over een onlangs gelanceerde enquête over het beleid voor popmuziek in Nieuwegein. SP is een groot voorstander van een poppodium en meer popmuziek in de stad. Het huidige college zegt dat ook te willen, maar maakt steeds omtrekkende bewegingen. De pas gestarte enquête heeft een merkwaardige opzet. Hij is naar 1500 willekeurige Nieuwegeiners verstuurd. Hiermee lijkt men zich niet te richten op de doelgroep die bij een poppodium hoort.

Fractievoorzitter Stekelenburg:"We kregen de enquête onder ogen en waren verbaasd. De vragen die gesteld worden zijn op zichzelf heel goed. Onderzoek naar het draagvlak voor een beter popbeleid is altijd een goed idee. Maar waarom maar aan 1500 mensen sturen? Als er een paar honderd enquêtes terugkomen is het veel. Gaan we het popbeleid in Nieuwegein baseren op de mening van een paar honderd willekeurige Nieuwegeiners? Het is ons onduidelijk waarom het college voor deze werkwijze kiest. Daarom stellen we vandaag schriftelijke vragen".

De vragen die gesteld werden, staan hieronder:

1. Uit de begeleidende brief komt naar voren dat de enquête het popbeleid dient te ondersteunen en meer duidelijkheid dient te verschaffen over de wensen van de Nieuwegeinse inwoners ten aanzien van het popbeleid. Hoe kan het onderzoek representatief zijn bij zo’n gering aantal uitgezette enquêtes? Hoeveel enquêtes moeten er ingevuld retour komen voordat uw college de enquête als geslaagd beschouwd? Welke conclusies denkt u aan de uitslagen te kunnen verbinden wanneer er 1500 enquêtes uitgezet zijn?

2. De brief geeft ook aan dat de enquête is uitgezet onder een willekeurige groep inwoners. Waarom koos het college voor deze benadering? Waarom heeft u niet geprobeerd de potentiële doelgroepen voor popmuziek te bereiken? Hoe representatief denkt u dat de resultaten kunnen zijn wanneer de enquête onder een willekeurige groep uitgezet is?

3. Welke andere middelen bent u van plan aan te wenden wanneer deze enquête niet voldoende duidelijkheid oplevert?

4. In de brief geeft u aan de ambitie te hebben voor een poppodium in Nieuwegein. Hoe ziet u een dergelijk podium in relatie tot de enquête? Hoe draagt dit onderzoek bij aan de realisatie?

5. Welke kosten zijn gemoeid met het in deze brief bedoelde onderzoek? Vanuit welk budget wordt deze enquête betaald?

U bent hier