h

Op bezoek bij Bouwgein

30 januari 2010

Op bezoek bij Bouwgein

Na het ongeloof, de verontwaardiging en de onduidelijkheid waarom er zoiets plaats heeft kunnen vinden in Bouwgein was er zaterdagmorgen een bijeenkomst georganiseerd in de Julianaschool.

Deze druk bezochte bijeenkomst liet de verbondenheid zien die er was om Bouwgein weer tot een speelplaats te maken, want voor vele kinderen was dit een dagelijkse honk om naar toe te gaan.

Dominique Mulder vertelde haar verhaal:

"Ik heb lege flessen opgehaald voor Bouwgein. Het was niet echt veel geld, maar ik denk dat alle kleine beetjes helpen om Bouwgein weer op te bouwen.
Ik was daar elke dag! Vijf dagen in de week totdat ik moest eten en ik was daar meestal met een vriendinnetje. O, er waren daar veel dingen te doen, je had er hutten bouwen, de zandbak,
de waterbaan, fietsjes, een kabelbaan, de schommelband en een glijbaan!". Haar broertje: "" Ja, en je kon er ijsjes kopen en chips, en je kon er dansen!".

De voorzitter zei dat hij niet boos was, maar ongelooflijk verdrietig. De jeugd die daar was en het spelenderwijs betrokken zijn met elkaar was enorm.

U bent hier