h

SP komt met alternatief plan voor parkeerplaatsen kinderopvang Lohengrinhof

5 november 2009

SP komt met alternatief plan voor parkeerplaatsen kinderopvang Lohengrinhof

Tijdens de vergadering van de commissie Ruimtelijke Inrichting en Milieu van 4 november, heeft de SP een alternatief plan ingediend voor de benodigde extra parkeerplaatsen vanwege de komst van een kinderopvang. De alternatieven uit het onderzoeksrapport van bureau Goudappel-Coffeng stuitte op nogal wat bezwaren van de bewoners, waaronder aantasting van het speelveld bij de scholen, en onoverzichtelijke situaties bij het parkeren. Het lijkt erop dat het alternatief van de SP in goede aarde gevallen is bij de andere partijen en het college.

De oplossing beoogt een 9-tal parkeerplaatsen tegenover het Belcanto complex aan de Orpheuslaan. Via een wandelpad kan men binnen 50 meter het scholencomplex bereiken (zie de rode lijn op de foto). Bijkomend voordeel is dat het ook een oplossing biedt voor de parkeerdrukte bij het complex in de weekenden. De SP ondersteunde verder het plan voor de vestiging van een kinderdagverblijf bij het scholencomplex. Het past in de SP visie van het zorgen voor voorzieningen in de wijken om de leefbaarheid, de levendigheid en de sociale samenhang te vergroten.

De SP kon zich ook herkennen in de bevindingen van het rapport met betrekking tot de verkeersdruk in de wijk bij de scholen. De wijk biedt voldoende mogelijkheden om de problematiek van het parkeren bij het halen en brengen op te lossen. Het is van belang dat ouders (h)erkennen dat het oplossen van de verkeersproblematiek met name een zaak is van de eigen inzet.

U bent hier