h

City Plaza Praat van 24 oktober 2009

24 oktober 2009

City Plaza Praat van 24 oktober 2009

De volgende quotes werden opgetekend tijdens het folderen bij City Plaza:

“Ik ben voor de verhoging van de AOW leeftijd. Ze beginnen later met werken, ze leven langer, dus kunnen ze ook langer werken”

“Het is zó asociaal, zó onrechtvaardig, maar in Den Haag doen ze tóch waar ze zelf zin in hebben”

“Weet u waar ze het geld vandaan moeten halen? Van al die subsidie’s die de boeren in Frankrijk en Griekenland bijv. krijgen. Terwijl onze boeren het moeten doen met een grijpstuiver”.

Weet u wel hoeveel geld Nederland aan die Europese Unie betaalt?. We betalen het meest van allemaal! Daar kunnen ze het geld voor die crisis vandaan halen”.

“Deze regering luistert toch niet naar de mensen. Dat hebben ze nog nooit gedaan”.

“De Partij van de Arbeid is toch allang niet meer de partij voor de arbeiders.”

“Zware beroepen, wat zijn dat dan? Laat de ambtenaren langer doorwerken, dat hebben zéker geen zwaar beroep. Die lui achter hun bureautjes bedenken dit soort maatregelen”.

“Meneer, praat me niet van politiek, ik word er doodziek van”

Ïk ben al jaren geleden bij de politiek afgehaakt. Maar nu met die 67 maatregel, ik weet het niet hoor, ik zal het krantje eens goed doorlezen, want het is eigenlijk schandalig”.

Nou nee, dat krantje hoef ik niet – maar ik wil wel een handtekening zetten tegen de verhoging naar 67 jaar!”

De meest opvallende:
“Weet u, ik ben dan 82 jaar en zit in een rolstoel maar nog wel helemaal bij. Al die miljoenen hier voor dat stadscentrum, meneer het is schandalig. En dan heb ik met de gemeente meer dan een half jaar een gevecht moeten voeren om een drempel in mijn woning aangepast te krijgen, zodat ik met mijn rolstoel er makkelijk overheen kan gaan. Ze wilden dat ik daar dan ook nog € 450,- voor zou betalen. Ik heb gevochten en ik heb gewonnen – maar al die energie die dat dan kost. En je ziet ze nooit hè, die politici die het voor het zeggen hebben. Alleen als er verkiezingen aankomen. Ja, jullie staan er wel regelmatig. Als de verkiezingen er zijn, dan weet ik het wel”.

U bent hier