h

Communicatie gemeente rondom overlast voetbalveldje verloopt slecht

11 januari 2009

Communicatie gemeente rondom overlast voetbalveldje verloopt slecht

Het voetbalveldje achter de Schubertstraat levert al jaren overlast op voor omwonenden. Veel bewoners hebben geklaagd over ballen in de tuinen langs de lange zijde van het veld, kapotte planten, jongens die over de hekken klimmen om de ballen terug te halen, enzovoorts. Een geplaatst groot hekwerk aan één korte zijde levert ook geluidsoverlast door de ballen die er tegenaan geschoten worden.

Hoewel de SP een groot voorvechter is van voldoende speelruimte voor jongeren en het voetbalveld wil behouden, is er wel kritiek over wijze waarop de gemeente hierover gecommuniceerd heeft met de omwonenden van het speelveld. Ook is niet duidelijk wat er allemaal gedaan is om de overlast te bestrijden en of de jongeren zelf hierbij betrokken zijn door de gemeente.

Voetbalveldje Zuilenstein

De problemen rondom deze situatie zijn meerdere malen besproken in het wijknetwerk en zeer recentelijk maakte een van de deelnemers aan het wijknetwerk gebruik van de inspraakmogelijkheid in de raadscommissie Sociale Omgeving en Cultuur. Een en ander heeft nog niet tot een oplossing geleid en wethouder Curvers heeft aangegeven dat het veldje ‘nu eenmaal die bestemming’ heeft. Voor de omwonenden is dat een onbevredigend antwoord. SP stelt een aantal vragen aan de wethouder:

1. Is (en zo ja sinds wanneer) het college bekend met de overlastproblematiek op het voetbalveldje achter de Schubertstraat?

2. Op welke wijze zijn deze problemen onder uw aandacht gebracht/gekomen?

3. Op welke momenten is hierover overleg gevoerd met de klagers en eventuele andere omwonenden?

4. Welke pogingen zijn ondernomen om de overlastproblemen op te lossen? Graag een overzicht met data en acties.

5. Is er binnen het collegeoverleg gesproken over de problemen? Is er een besluit genomen over het al dan niet weghalen van de voetbaldoelen en eventuele andere voorzieningen? Welke argumenten zijn in het overleg overwogen?

6. Klopt het dat het college bij monde van wijkwethouder Curvers heeft toegezegd dat er in de richting van de omwonenden een terugkoppeling zou plaatsvinden over wat er in het college besproken is? Klopt het dat deze terugkoppeling, anders dan aan de leden van het wijknetwerk, niet gegeven is?

7. Is het college bereid alle omwonenden van het voetbalveldje een brief te sturen die minimaal het volgende bevat:
• Welke acties het college ondernomen heeft om de overlast te stoppen

• Welke besluiten door het college zijn genomen over de situatie

• Welke argumenten/visies hebben geleid tot het handhaven van het voetbalveldje

• Welke bezwaarmogelijkheden eventueel bestaan tegen ontstane besluitvorming

• Op welke wijze de omwonenden kunnen reageren op de te sturen brief

8. Is het college van mening dat de communicatie in de richting van de omwonenden niet optimaal is verlopen? Welke lessen worden hieruit getrokken door uw college?

U bent hier