h

Handtekeningenactie thuiszorg gaat door!

29 november 2008

Handtekeningenactie thuiszorg gaat door!

Vandaag trotseerden een aantal SP-ers de kou door handtekeningen te verzamelen op City Plaza voor behoud van een goede thuiszorg. Enkele weken geleden werd bekend dat de gemeente het contract met Vitras niet gaat verlengen. Dit heeft grote gevolgen voor de thuiszorgmedewerkers en hun clienten. Lees meer hierover en steun de petitie voor een betere thuiszorg!

Ondanks de kou steunen veel mensen de dames en heren van de thuiszorg. Veel verontruste verhalen kreeg de SP te horen over de ontstane situatie, van clienten, van medewerkers en andere betrokkenen. In de raadsvergadering van decemeber zullen de handtekeningen overhandigd worden. SP is van mening dat de thuiszorg een gemeentelijke taak moet worden. Fractievoorzitter Stekelenburg:"Bij de volgende aanbestedingsronde vanaf het voorjaar krijgen we hetzelfde gedoe. Het is dan maar weer de vraag hoe een nieuwe aanbieder de zorg gaat regelen en wat dat betekent voor de kwaliteit die aan de clienten geboden wordt. Bij de thuiszorg is het van groot belang dat de vertrouwensband tussen de medewerkers en clienten gehandhaafd blijft. Bij het steeds wisselen van werkgever staan de kwaliteit van de zorg en de arbeidsvoorwaarden onder druk. Dat moeten we zien te voorkomen!"

Steun de petitie voor behoud van een goede thuiszorg!

U bent hier