h

SP Nieuwegein pleit voor afschaffen inschrijfgelden huurwoningen

30 maart 2008

SP Nieuwegein pleit voor afschaffen inschrijfgelden huurwoningen

Zoals in veel gemeenten is er een oneerlijke toestand ontstaan ten aanzien vanh de inschrijfgelden voor woningzoekenden. Steeds meer ingeschreven woningzoekenden langer wachten op een huurwoning. Tegelijkertijd is er een ongelijkheid tussen woningzoekenden die een huurwoning zoeken en €30 inschrijfkosten moeten betalen en €9 jaarlijkse verlengingskosten, en zij die een nieuwbouw woning willen kopen onder het vastgestelde bedrag van €181.512,- en daarvoor gratis kunnen inschrijven.

Om deze reden dient SP de komende raadsvergadering een motie in om ervoor te pleiten dat dergelijke inschrijfgelden voor woningzoekenden afgeschaft worden. De motie verzoekt het college van B&W om de woningbouwverenigingen te vragen deze regeling af te schaffen.

De gemeente heeft namelijk niet het laatste woord in deze zaken. Dit ontslaat ons als bestuurders niet van de verantwoordelijkheid om deze zaak aan te pakken. De motie luidt:

Verzoekt het college:

'Er bij de woningcorporaties op aan te dringen het inschrijfgeld af te schaffen voor woningzoekenden, zoals dat in veel gemeenten al praktijk is.'

U bent hier