h

Kantoren Nieuwegein komen nooit vol

5 maart 2008

Kantoren Nieuwegein komen nooit vol

Afgelopen zaterdag stond er een stuk in het AD over de nieuwbouw van kantoren en de onmogelijkheid op termijn om die nog te vullen. In Nieuwegein is al sprake van grote leegstand van kantoren. Wanneer toekomstige ontwikkelingen worden meegenomen, zal het leegstaan van grote kantoren en andere bedrijfspanden enkel toenemen. In het kader van het stadshart van Nieuwegein waarvoor net de bouw is begonnen, levert dit een angstig beeld op.

Nieuwbouw kantoren goed idee of toch niet?

In het artikel worden een drietal belangrijke redenen genoemd waardoor de bedrijventerreinen en kantoorpanden steeds meer leeg zullen komen te staan:

- We zijn hard op weg naar een verkeersinfarct, waardoor meer mensen zich niet meer in de file zullen wagen op weg naar hun werk.

- Binnen enkele jaren zal rekeningrijden zijn intrede doen, dit zal echter er niet toe leiden dat mensen 's nachts gaan werken.

- De huidige en komende generaties zullen zich steeds beter thuis voelen in het telewerken en daarvoor kiezen

Deze veranderingen kunnen er toe leiden dat al de mooie panden die gebouwd worden geheel of deels leeg komen te staan, ook in Nieuwegein, waar nu al volgens onze inschatting ca. 20% leegstand is. Leegstand van kantoren geeft misschien geen druk meer op het parkeren maar het is toch wel kapitaalvernietiging en leidt snel naar verpaupering.

Het is hoog tijd te overwegen de ruimte die er is te benutten voor woning- en /of appartementenbouw. Er is een schreeuwend tekort aan woningen voor jongeren en alle zeilen moeten bijgezet worden om dat probleem op te lossen. Wethouder Lubbinge die over de Binnenstad gaat maakt zich geen zorgen.

U bent hier