h

Het geheim van Nieuwegein....

3 december 2007

Het geheim van Nieuwegein....

Zoals u misschien al had gehoord heeft de gemeente grootste plannen voor Nieuwegein. Er moet een monstrueus stadshart verrijzen en Nieuwegein moet in de hele provincie op de kaart gezet worden. Om genoeg mensen naar het stadshart te trekken is een promotieactie nodig want al die honderden miljoenen euros investeringen dienen terugverdiend te worden. De gemeente startte een campagne 'Het geheim van Nieuwegein'....

Uiteraard heeft Nieuwegein dus een jingle nodig en een lied en op alle mogelijke manieren moet het gebrekkige imago van Nieuwegein uit het slop komen. Het mag ook wat kosten. Vandaag kwamen de ansichtkaarten uit die deze imago-actie dienen te ondersteunen. U ziet het plaatje hierboven.

Bij de SP roept deze actie de opmerking op dat Nieuwegein eerst maar eens op de kaart gezet moet worden bij de eigen bewoners en dat we dat alleen voor elkaar krijgen wanneer we zaken beter gaan regelen. Het sociale gezicht van de stad is dan het eerste dat in ons opkomt. Nieuwegein heeft mooie plekjes ja, prima om die onder de aandacht te brengen. Maar dat wil niet zeggen dat er achter die mooie locaties nog armoede schuil gaat en mensen worden uitgesloten van deelname aan die prachtige Nieuwegeinse samenleving door sociale achterstanden.

Wat ons betreft wordt het geheim van Nieuwegein dat we in Nederland een toonbeeld worden van hoe je als gemeente met minima omgaat, hoe je jongeren een eigen plek geeft, hoe er genoeg woningen zijn voor jong en oud. En natuurlijk dat we ons erop laten voorstaan dat we mensen boven beton stellen. Dat is het geheim van iedere stad: voor elkaar zorgen vanuit het besef dat we niet allemaal hetzelfde zijn en solidair zijn met elkaar. Al maakt SP daar al jaren geen geheim van...

Het geheim van Nieuwegein....

Mail uw reactie op het Geheim van Nieuwegein...

U bent hier