h

Stichting Leergeld vanaf januari 2007 actief in Nieuwegein

27 december 2006

Stichting Leergeld vanaf januari 2007 actief in Nieuwegein

Stichting Leergeld ijvert voor het voorkomen dat schoolgaande kinderen uit minima gezinnen ten gevolge van armoede, niet kunnen deelnemen aan het sociaal maatschappelijke leven op en rond de school. Als zij niet kunnen deelnemen, dreigt voor hen sociale uitsluiting. En dat is slecht voor de betrokken kinderen en slecht voor de samenleving. Vanaf volgend jaar zal ook in Nieuwegein de mogelijkheid bestaan om van de voorzieningen gebruik te maken

De gemeenteraad heeft de stichting een startsubsidie gegeven van 7000,- Hiermee kan Leergeld sociale uitsluiting van kinderen voorkomen die in armoede leven. Steeds meer gezinnen in Nederland kunnen onmogelijk rondkomen en hierdoor wordt er al snel beknibbeld op activiteiten die voor jongeren belangrijk zijn.

Uitsluiting dreigt dus omdat zij vanuit de inkomenssituatie van het gezin waarin zij opgroeien, niet kunnen deelnemen aan schoolse en buitenschoolse activiteiten. Door bijv. het niet kunnen bekostigen van schoolmaterialen, [vooral bij vmbo-praktijk-opleidingen zijn kosten veel hoger dan via IB-Groningen aan (tegemoetkomende) studiekosten gedekt wordt] of het niet kunnen betalen van ouderbijdragen met als gevolg: gebrekkig meedoen aan praktische schoolzaken; niet kunnen meedoen aan een excursie of school-kamp. En doordat er geen geld is voor het kunnen meedoen aan een sport, een hobby of kunstzinnige vorming.

De SP steunt dit initiatief en zal in de komende jaren deze stichting met aandacht volgen. Voor de contactgegevens van Leergeld Nieuwegein, klikt u op de onderstaande link.

Contactgegevens Leergeld Nieuwegein

U bent hier