h

SP WEER EVEN IN GEMEENTERAAD

9 september 2022

SP WEER EVEN IN GEMEENTERAAD

Donderdag 8 september j.l. was de SP voor korte tijd weer met veel mensen aanwezig in de gemeenteraad. Het was een avond, waarop Nieuwegeiners konden inspreken. Direct het woord konden richten tot gemeenteraadsleden en wethouders, de mensen dus die daar zitten namens alle Nieuwegeiners.
SP Voorzitter Frank van den Heuvel was één van de insprekers.

Foto: EG

Van den Heuvel herinnerde de aanwezigen fijntjes aan de in november vorig jaar ruim aangenomen SP motie over energie armoede. Die motie is, ondanks toezeggingen vanuit het college, nog steeds niet uitgevoerd. En de situatie is voor veel inwoners ondertussen  beduidend verslechterd: energieprijzen zijn de hoogte in geschoten, de reguliere dagelijkse boodschappen zijn ongekend veel duurder geworden. Bovendien blijkt voor velen de toegang tot gemeentelijke ondersteuning zo goed als ontoegankelijk: het is een worstelpartij met een belachelijke hoeveelheid bureaucratie, voor veel mensen een haast onbegaanbare weg. Je zou zomaar kunnen denken dat er sprake is van een bewust opgezet  ambtelijk ontmoedigingstraject….

Het verhaal werd onbewogen aangehoord. Niemand nam de moeite een vraag te stellen, niemand leek oprecht geinteresseerd in de inhoud van het betoog van van den Heuvel.
Het is duidelijk: de SP wordt echt gemist in de Nieuwegeinse gemeenteraad….

EG

U bent hier