h

SP op CP: de grote kloof....

10 september 2022

SP op CP: de grote kloof....

Foto: EG

Zaterdagmiddag 10 september was de SP weer aanwezig op CP. Doel was om het winkelend publiek te wijzen op de koopkrachtknallersactie en de demonstratie op 17 september in Den Haag.

Als er één ding duidelijk werd die middag was het wel, dat zeer veel mensen echt helemaal klaar zijn met de politiek in het algemeen en met Mark Rutte en de VVD in het bijzonder. Men voelt zich al tijden in de steek gelaten, een gevoel dat het afgelopen jaar nog eens versterkt werd door de oplopende inflatie en nog harder stijgende prijzen. En dat, terwijl de politiek al een eeuwigheid niet thuis geeft om menselijke problemen snel en adequaat aan te pakken. Integendeel: terwijl bijvoorbeeld de winsten van de grote supermarktketens over de plinten klotst, moeten de mensen die het financieel al heel lang moeilijk hebben, nog meer bezuinigen  op dagelijkse noodzakelijke boodschappen.....

Foto: EG-HK
Het enorme wantrouwen in de politiek is dus begrijpelijk. Er bestaat in NL een ongelooflijk gapende kloof tussen de besturende politieke elite en de rest. Ook op lokaal gebied, zoals hier in Nieuwegein. En plannen om bijvoorbeeld vanuit Nieuwegein €15.000.000,- uit te geven aan een metrolijntje naar Utrecht waar niemand op zit te wachten, vergroten die kloof tussen de kennelijk volledig losgeslagen lokale politieke boboos en haar inwoners nog verder......

Foto: SP
Menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit zijn onder het decennia lange rechtse neoliberale juk bijna uit beeld verdwenen.
Opnieuw, alweer, nog steeds tijd voor actie!
17 september dus, in Den Haag.

EG

U bent hier