h

De buurt in voor energiearmoede

11 juni 2022

De buurt in voor energiearmoede

Zaterdag 11 juni j.l. is de SP in de wijk Merwestein en de omgeving Sluyterslaan/Kruyderlaan langs de deuren gegaan om bewoners te vragen naar de gevolgen van de fors gestegen energiekosten.

De resultaten waren schrikbarend.  Prijsstijgingen van 60% of meer bleken geen uitzondering.  Mensen die al te maken hebben met een stapeling van problemen en dit er ook nog eens bovenop hebben gekregen zijn ten einde raad.
Ook werden er klachten geuit over de (beperkte) landelijke tegemoetkomingsregeling, die zeer scherp wordt toegepast.  Die landelijke regeling moet worden uitgevoerd door de gemeente. En daar is ook het nodige op aan te merken. Zo wordt er op telefoontjes van mensen die knijp zijn komen te zitten, nauwelijks of niet door de gemeente gereageerd, danwel wordt de toezegging van terugbellen gewoon niet nagekomen, zo werd er verteld.

Foto: Vincent Mulder-Harry Kemper
De Nieuwegeinse SP is deze energiearmoede actie gestart omdat de gemeente nog steeds niets heeft gedaan aan een in november breed aangenomen motie, waarin zij  wordt opgedragen met concrete plannen te komen om steun te verlenen aan bewoners die keihard getroffen worden door de schandalige prijsstijgingen van energie. Zie ook hier.
Op onze website kan daarover via deze link ook een vragenformulier worden ingevuld.
Ook kunt u de Nieuwegeinse SP over dit onderwerp mailen.

Foto: Vincent Mulder
De SP actie werd zaterdag samen uitgevoerd met actieve SP kameraden uit Woerden, Stichtse Vecht, Wijk Bij Duurstede en Hengelo.
Wordt vervolgd.

EG

Reactie toevoegen

U bent hier