h

sp strijdt tegen energiearmoede!

30 mei 2022

sp strijdt tegen energiearmoede!

SP Nieuwegein start een actie tegen energiearmoede. Steeds vaker komen er berichten van inwoners die in de problemen komen door de alsmaar stijgende energiekosten.

In november 2021 diende de SP een ruim gesteunde motie in waarin B&W werd opgedragen met een plan te komen om energiearmoede in Nieuwegein aan te pakken. En toen werd het stil.

Frank van den Heuvel, voorzitter:”Sinds de laatste verkiezingen hoor je niets over de voortdurende energiearmoede crisis. Het college van B&W doet helemaal niets en de andere partijen die voor de motie hebben gestemd, houden zich nu gedeisd.
In Nieuwegein kunnen miljoenen worden geïnvesteerd in het City beleggersparadijs, maar is er kennelijk geen geld voor het aanpakken van problemen van Nieuwegeinse inwoners, zoals energiearmoede. Daarom komen we nu in actie!”

Mensen kunnen online een vragenlijst invullen over hun woon- en energie situatie. Dat kan via deze link. Daarnaast gaat de SP op 11 juni in bepaalde delen van Nieuwegein langs de deuren om persoonlijk te informeren naar de gevolgen van de enorme stijging van de energieprijzen.

Van den Heuvel: “ Ook landelijk heeft de SP hier vaker aandacht voor gevraagd. De energie compensatie van het Ruttekabinet komt namelijk vooral de rijkere gezinnen ten goede.
De gemeente Nieuwegein moet daarom veel meer doen om deze problemen in Nieuwegein aan te pakken. Met in armoede opgroeiende kinderen wordt een hele generatie op achterstand gezet.”

Later dit jaar zal de SP de resultaten van haar onderzoek presenteren aan de gemeente.

EG

Reactie toevoegen

U bent hier