h

17 oktober: woonopstand!

6 oktober 2021

17 oktober: woonopstand!

Foto: woonopstand

Op 17 oktober a.s. maakt een brede coalitie een vuist tegen de alsmaar voortdurende wooncrisis. Steeds meer mensen worden door deze crisis direct getroffen: jong, oud, huurders, kopers. De hoogste tijd voor een radicaal ander woonbeleid.

De afgelopen decennia is de woononzekerheid ook in Nederland toegenomen. De dakloosheid is verdubbeld en de woningnood is geëxplodeerd. Het huren is geflexibiliseerd en veel mensen wonen noodgedwongen tijdelijk, onzeker of te duur.

Sociale huurwoningen worden op grote schaal verkocht, gesloopt en geliberaliseerd. Sociaal huren wordt gemarginaliseerd, terwijl de vrije huursector duur en onzeker is. Ook  zijn koopwoningen voor velen onbereikbaar. Woonlasten stijgen. Huisuitzettingen nemen toe. En minder kapitaalkrachtigen worden verdrongen uit de stad, terwijl ook de middeninkomens tussen wal en schip vallen.

Tegelijkertijd slaan beleggers en speculanten hun slag: voor hen zijn woningen handelswaar, wereldwijd de veiligste investering voor wie winst wil maken. Dit alles is het gevolg van bewust neoliberaal politiek  beleid. 

Daarom organiseert de brede coalitie op 17 oktober 2021 opnieuw een landelijke demonstratie, nu  in Rotterdam en zullen er verschillende huurdersacties plaatsvinden. Zie ook deze link.

Ook de SP doet mee. Busvervoer wordt geregeld, waarover binnenkort meer informatie.

EG

Reactie toevoegen

U bent hier