h

De mensen waar het land écht op draait....

'DE ONDERSTE STEEN BOVEN'!

26 september 2021

De mensen waar het land écht op draait....

Foto: FNV

Zaterdag 25 september vond de manifestatie "Dag van de Onmisbaren" plaats.
Het speelde zich af in het havengebied van Rotterdam, een goed gekozen plek omdat juist ook daar veel Onmisbaren werkzaam zijn.

Foto: Ans Bontrop

Het was een mooie en ook ontroerende manifestatie. Voor al die Onmisbaren zetten wij als SP ons al jaren in. En zo hoort het ook.

Het dreigt een vergeten groep te worden, maar met de zeer bevlogen aanjager Ron Meijer stonden zij nu op het podium aan de Maas, met op de achtergrond de voorbij varende boten. Eindelijk stonden zij nu in de schijnwerpers, daarbij gesteund door burgemeester Aboutaleb, Jan Terlouw, Renske Leijten e.a.

Foto: Ans Bontrop

Daar stonden echt de mensen waar het land op draait. Zij konden niet thuis werken, zij waren onzichtbaar, nu stonden zij daar  - en wat een energie straalden zij uit!

Wat een prachtige middag was het, die mij persoonlijk weer eens ongelooflijk strijdlustig maakte.

Foto: Ans Bontrop

Ron Meijer heeft over “De Onmisbaren” een zeer persoonlijk boek geschreven. Dat is verplichte kost. Lees dat boek!

Foto: SP

En vooral: laat iedereen weten dat de leraren, de politiemensen, de mensen in de zorg, de afvalophalers, de schoonmakers en vul zelf maar aan- écht de ONMISBAREN zijn! Juist zij verdienen het respect van ons allen, juist zij ook verdienen een veel beter loon en een veel lagere werkdruk….

Kortom: het was een zeer inspirerende middag.  

Opvallend detail nog: naast een flink aantal SP’ers - en een enkele PvdA’er, schitterden andere politieke partijen vooral door afwezigheid.....

Ans B-Q

U bent hier