h

1 mei: Internationale Solidariteit!

1 mei 2021

1 mei: Internationale Solidariteit!

Foto: SP

1 Mei is een Internationale dag, die bijna overal in de wereld op gepaste wijze wordt gevierd, behalve in de ‘bananenmonarchie’ Nederland.  Het is dé dag van Internationale Solidariteit met de onderdrukten, de slachtoffers van racisme, uitbuiting en oorlogen, en met hen die ten prooi vielen  - en zullen vallen aan het wereldwijde neoliberalisme en kapitalisme.

Allemaal zaken waar strijd voor nodig is. Strijd door vakbonden en  partijen, strijd in parlementen en op straat. Het is een strijd tegen de wereldwijde heersende politieke neoliberaal kapitalistische moraal die gaat over lijken. Een strijd die alsmaar door gaat. Dag in, dag uit.

Foto: SP

Het is "hun strijd, onze strijd, Internationale Solidariteit!"

In Amsterdam was er bij de Dokwerker een 1 mei bijeenkomst, waar vanuit de SP Nieuwegein Harry Kemper aanwezig was. Hij maakte daar de bijgaande foto’s.

EG

Foto: SP

U bent hier