h

SP stelt vragen over toekomst tubeflats Nijpelsplantsoen

26 november 2020

SP stelt vragen over toekomst tubeflats Nijpelsplantsoen

Foto: SP

Vandaag stelde de SP vragen over de toekomst van de zogenaamde Tubeflats op het Nijpelsplantsoen. Sinds deze zomer staan de flats in de 'stempels' omdat er instortingsgevaar zou zijn voor de galerijen. Mitros heeft aangegeven nog twee jaar (!) lang met bewoners in gesprek te gaan over de toekomst van de flats. Ondertussen gaan er geluiden op dat het met die gevaren wel meevalt en dat het misschien beter is om de woningen te renoveren. In elk geval is het belangrijk dat er duidelijkheid komt voor de bewoners. 

Raadslid van SP Frank van den Heuvel legt uit:'Het is onduidelijk in hoeverre het instortingsgevaar echt is. We willen van de gemeente de onderzoeksrapporten die Mitros naar zeggen heeft laten maken. Als de flats gerenoveerd kunnen worden, is dat beter. Er is al vele jaren geen echt onderhoud gepleegd'.

Hieronder zijn de vragen te downloaden, die de SP vandaag indiende. 

Reactie toevoegen

U bent hier