h

Bewonerscollectief Aardwarmte Nieuwegein vraagt aandacht voor petitie

16 september 2020

Bewonerscollectief Aardwarmte Nieuwegein vraagt aandacht voor petitie

Het Bewonerscollectief Aardwarmte Nieuwegein (BAN) is erg bezorgd over de voorgenomen proefboringen voor aardwarmte in Nieuwegein. In aanloop naar een raadsbesluit einde van dit jaar, is een petitie gestart om deze boringen tegen te gaan. Op dit moment bestaan er nog veel te veel onduidelijkheden over de risico's. Het bewonerscollectief eist de juiste waarborgen voordat overgegaan wordt over deze experimenten.

Wat de SP betreft kunnen er nu geen proefboringen plaatsvinden. Raadslid Frank van den Heuvel verwoordt het als volgt: Er is nog te weinig bekend over de risico's. Daarnaast zijn er te weinig maatregelen getroffen om de schade aan huizen te vergoeden. Voordat wij uberhaupt zouden openstaan voor boringen zou dat eerst geregeld moeten zijn naast een aantal andere voorwaarden'. 

De BAN is voornemens zo veel mogelijk handtekeningen op te halen en hiermee de politiek wakker te schudden. U kunt de petitie ondertekenen door op deze link te klikken. Hier vindt u de website van het bewonerscollectief: www.ban-groep.nl

Reacties

Geen tweede Groningen!!

hierbij teken ik de petitie ,, GEEN GEVAARLIJKE AARDWARMTEBORINGEN IN BEBOUWDE GEBIEDEN IN NIEUWEGEIN

Geen tweede Groningen worden.

Reactie toevoegen

U bent hier