h

MITROS bijeenkomsten Vreeswijk: “een aanfluiting!”

16 juni 2020

MITROS bijeenkomsten Vreeswijk: “een aanfluiting!”

Afgelopen week is de SP op twee bijeenkomsten van Mitros geweest. De bijeenkomsten waren bedoeld om de bewoners van de Tramstraat, de Margrietstraat en de Irenestraat meer informatie te geven over de voorgenomen plannen van de woongigant. Die houden in dat veel huizen gesloopt worden en vervangen door nieuwbouw  - en renovatie van een ander deel van de woningen.

De bewoners waren er niet gerust op. Jarenlang onderhoudsverzuim van Mitros, gebrekkige of helemaal geen communicatie over de plannen - het blijkt alllemaal natuurlijk geen goede basis om er op te vertrouwen dat het wel  goed komt.

En de achterdocht bleek terecht. Kritische vragen van bewoners en de SP werden niet of nauwelijks beantwoord.
Harry Kemper: ”Het was echt een aanfluiting, alles werd vaag gehouden. Er werd ook gewoon ontkend dat er klachten waren, of dat sloop vooral een centenkwestie is voor Mitros. Bewoners zijn op een gegeven moment gewoon boos weggelopen.”

De situatie doet denken aan de kwestie rond de Sluyterslaan van een aantal jaar geleden. Ook toen dacht Mitros met sloopplannen  over bewoners heen te kunnen bulldozeren, maar werden de plannen na gezamelijke actie’s van bewoners en SP afgeblazen.

Veel bewoners van deze straten in Vreeswijk zijn nu ook helemaal klaar met Mitros en willen actie voeren. En bij die actie vinden ze uiteraard de Nieuwegeinse SP aan hun kant.

De SP heeft een enquête opgesteld, waar bewoners van de genoemde straten kunnen aangeven hoe ze over de plannen denken. De enquête is hier terug te vinden.

Reacties

Geen sloop voor de eengezinswoningen van de Margrietstraat!!!

Wij willen geen sloop maar renovatie van onze huizen in de Margriet straat

RENOVEREN!!!!!! Niet slopen dat kunnen jullie de bewoners niet aandoen!!!zijn bewoners die er al jaren wonen het zijn geen yuppen !!!

Renoveren!!! Niet slopen zou zo zonde zijn van het leuke straatje in vreeswijk!! Denk aan de bewoners die er al zoveel jaren wonen !! Zijn geen yuppen die elk jaar gaan verhuizen!!

Renoveren!!!!

Renoveren

Ik ben tegen sloop de Irenestraat prachtige straat unieke huisjes, aanblik als je Vreeswijk binnenkomt al 75 jaar oud. Hoeveel mogelijkheden zijn er in Nieuwegein om als huurder in zo'n mooi huisje te wonen binnen Nieuwegein? Geen. Hoeveel hebben we in Nieuwegein van dit soort woningen? Niets. Men zou er trots en dankbaar op moeten zijn. Zo beeldbepalend.

Ik woon in de irenestraat 31nieuwegein (Vreeswijk) en wil RENOVATIE géén sloop!!!!

Mijn huis is PRIMA!
Géén SLOOP maar RENOVATIE!!!
IK WOON HIER NAAR MIJN ZIN!
SLOPEN IS BEZOPEN!!!
Margrietstraat 49

GEEN SLOOP!!!

MAAR RENOVATIE VOOR DEZE MOOIE WONINGEN!!!!!

Niet slopen maar renoveren aub.

Blijf af van onze woningen en gezellige buurt.

GEEN SLOOP!!!!!!!!

Ik ben voor renovatie en geen sloop.
Ik vind Mitros ons slecht en heel laat te hebben geinformeerd en ik woon hier 11 jaar en Mitros heeft bijna niets aan deze woning gedaan. Toch is het een goede woning om te renoveren en het behoudt van ou Vreeswijk te behouden.

Niet slopen! RENOVEREN is beter! Behoud het gezicht van Vreeswijk!

Ik ben zeker voor het renoveren en tegen slopen.

Ja zoveel onduidelijkheden, om gek van te worden. Dit is echt super slecht voor de mensen zelf!

Super leuk straatje! Ik zeg laat het zo als het is.... renoveren is de beste keuze?

Ons huis is prima.
Geen sloop maar Renovatie.
Slopen is bezopen
Wij wonen naar onze zin.

Margrietstraat 48.
Al 52 jaar.??

Voor renovatie van de margrietstraat, tegen sloop!

Reactie toevoegen

U bent hier