h

Boosheid over sloop karakteristieke buurt Vreeswijk: waarom niet renoveren?

28 juni 2020

Boosheid over sloop karakteristieke buurt Vreeswijk: waarom niet renoveren?

Foto: SP

Vandaag was er een reportage van Hart van Nederland over de voorgenomen sloop in Vreeswijk door Mitros. Het is duidelijk dat de bewoners er fel tegen zijn en steeds meer in opstand komen. Aan het woord is onder andere Judith Uphoff die uitlegt hoeveel stress de sloop veroorzaakt in de buurt.

De SP is bezig samen met de bewoners om de sloop te voorkomen en te gaan voor renovatie. Het argument van Mitros dat dat niet zou kunnen is onzin wat de SP betreft. 'Als deze woningen echt alleen maar gesloopt zouden kunnen worden, moet Mitros 30% van haar woningbestand slopen. Er zijn prima kansen voor renovatie. Het lijkt of er iets anders achter zit', aldus fractievoorzitter Martijn Stekelenburg. 

Kijk hier naar de uitzending van Hart van Nederland.

Reacties

Precies, wij wonen daar 52 jaar vanaf de oplevering. En al die tijd met plezier gewoond. Zelf alles goed onderhouden, (keuken -toilet enz enz. Mitros heeft daarin wel grote steken laten vallen.(Achterstallig Onderhoud. En willen ze ons weghebben. Zal niet gebeuren ze nemen ons woonplezier niet af.??

Zoals al genoemd zou Mitros 30 % van haar woningbestand moeten slopen. Zelf denk ik aan nog meer. Straten zal ik niet noemen. Je zou ze eens op gedachten kunnen brengen. Het argument dat er geen zonnepanelen zouden kunnen worden geplaatst op de daken van de Irene, Tram en Margrietstraat vindt ik niet relevant. Genoeg plaats ergens anders.

Reactie toevoegen

U bent hier