h

SP steunt stakende scholen in Nieuwegein

31 januari 2020

SP steunt stakende scholen in Nieuwegein

Foto: SP

SP Nieuwegein heeft een aantal stakende scholen in Nieuwegein bezocht om de stakers een hart onder de riem te steken.De actiemotivatie was overal groot, de ergernis en boosheid over de volkomen uit de hand gelopen onderwijsssituatie was nog veel groter.

En hoe terecht is dat. De werkdruk is door het tekort aan leerkrachten onaanvaardbaar hoog.

Klassen (groepen) van meer dan 30 leerlingen zijn geen uitzondering meer, zo vertelde de directeur van basisschool de Toonladder (Galecop). Voor fatsoenlijk onderwijs waarbij ieder kind de aandacht krijgt die nodig is zou een grootte van 20 a 22 leerlingen maximaal optimaal zijn. Want natuurlijk verlangen ouders voor hun kinderen het best mogelijke onderwijs maar is dat nu maar al te vaak niet meer mogelijk.

Foto: SP

Daarnaast is ook de hoeveelheid tijd die aan administratieve zaken moet worden besteed inmiddels opgelopen tot ca. 40% van de werktijd - en is het beloningsverschil tussen  basis- en voortgezet onderwijs te groot.

Foto: SP

Het staken gaat de leerkrachten aan het hart. Zij hebben dit vak gekozen om kinderen iets te leren, iets bij te brengen en voor te bereiden op de samenleving. Maar het water staat ze aan de lippen, ze kunnen niet anders dan naar het stakingswapen grijpen en te strijden voor een betere onderwijsssituatie. Voor de kinderen van nu - en straks.

De SP steunt de stakende leerkrachten, ook hier in Nieuwegein.

Onderwijs verdient meer!

Foto: SP

U bent hier