h

Raad geeft signaal af tegen korting op WSW doelgroep

29 juni 2018

Raad geeft signaal af tegen korting op WSW doelgroep

Gisteravond stemde de raad in met een voorstel van GroenLinks, mede ingediend door SP om staatssecretaris van Ark te laten weten dat korten op de WSW doelgroep geen goed idee is. Van Ark wil een zogenaamde efficiencykorting doorvoeren. Een verder onberedeneerde bezuiniging die wat SP betreft niet uitvoerbaar is. 

Fractievoorzitter Martijn Stekelenburg verwoordde het als volgt: ‘WSW bedrijven hebben in de afgelopen jaren al flink moeten bezuinigen en de rek is daaruit. In een normale organisatie kun je kijken naar bedrijfsactiviteiten die veel kosten en het minst opleveren. In een WSW bedrijf kom je dan automatisch uit bij de meest kwetsbare mensen die het inpak- en productiewerk doen. Dat is dus niet haalbaar en redelijk’. De raad stemde in grote meerderheid in met het voorstel. Het college zal een brief sturen aan het kabinet.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier