h

MOvactor: onduidelijkheid troef

17 mei 2018

MOvactor: onduidelijkheid troef

Steeds vaker krijgt de SP klachten over het niet goed functioneren van Movactor. “Inwoners van Nieuwegein kennen MOvactor van hun gezondheidscentrum of hun buurtplein (…) Het zetje in de rug bij een plots opgekomen probleem. Hoe dan ook: MOvactor versterkt mensen en hun mogelijkheden in Nieuwegein” aldus de tekst op de website (movactor.nl).

Maar nu blijkt bijvoorbeeld dat activiteiten slechts beperkt of helemaal niet (meer) plaatsvinden, of van de ene kant van Nieuwegein naar de andere kant zijn verhuisd, wat voor senioren op leeftijd onoverkomelijke problemen oplevert om er nog aan deel te kunnen nemen.

Ook zouden de buurtpleinen de hele maand mei open moeten zijn, maar MOvactor heeft geen of nauwelijks activiteiten in die periode gepland. Al met al reden genoeg voor de SP om het College van B&W de nodige kritische vragen voor te leggen.

SP raadslid Annie van den Heuvel: “Naar het schijnt is er een capaciteitsprobleem om de buurthuizen deze maand open te houden. Aan de andere kant worden contracten van werknemers niet verlengd, maar is het wel de bedoeling de openingstijden te verruimen, zoals de gemeenteraad in een motie heeft bepaald. We zijn benieuwd hoe het College  hier tegenaan kijkt.
Opvallend is ook dat er een interim-bestuurder is aangesteld die eerder in een zelfde functie betrokken was bij Geynwijs. Laat het College maar eens tekst en uitleg geven over deze opmerkelijke aanstelling”.

Deze en andere vragen over MOvactor  zijn door de SP in een art. 42 brief  voorgelegd aan het College van B&W.

Reactie toevoegen

U bent hier