h

Leuk debat in Fort Vreeswijk over allerlei onderwerpen

7 maart 2018

Leuk debat in Fort Vreeswijk over allerlei onderwerpen

Foto: SP

Vanavond was het bewonersdebat in Fort Vreeswijk over allerlei thema's. Met 11 partijen op het podium werd het gesprek aangegaan over winkels, groen, duurzaamheid en leefbare wijken. Lijsttrekker Martijn Stekelenburg heeft de standpunten van SP goed naar voren gebracht.

De avond werd verdrietig geopend door Bas van Meegen van de dagwinkel in Vreeswijk die vertelde dat hij zojuist had besloten zijn winkel te sluiten. Te weinig omzet door concurrentie van de grotere supermarkten. Een discussie ontstond over wat de gemeente daar aan kan doen. Helaas betekent het ook gewoon dat mensen meer moeten kopen in hun buurtwinkel. Zonder omzet kan een dergelijke zaak, hoe vriendelijk ook, niet overleven. De gemeente moet zorgen voor een aantrekkelijke buurt waar het aangenaam verblijven is.

Ook over groenvoorzieningen werd druk gesproken. Stekelenburg:'de afgelopen jaren is er veel groen verdwenen uit de wijken, mensen zien dat in hun directe omgeving. Daar moeten we iets aan doen'.

Zonnenpanelen op bedrijfsdaken was een andere stelling. Eigenlijk is iedereen voor zonneenergie, maar de investeringen hiervoor zijn nog te hoog. 'Om bedrijven over te halen, moet de gemeente zelf het goede voorbeeld geven, aldus Stekelenburg'.

 

Reactie toevoegen

U bent hier