h

Hoe werkt stemmen?

28 januari 2018

Hoe werkt stemmen?

Foto: SP

Bij de komende raadsverkiezingen is het belangrijk om de opkomst zo groot mogelijk te maken. Dat is goed voor de democratie. Vaak worden bepaalde doelgroepen daarin vergeten. Zo zijn er mensen die een beperking hebben of laaggeletterd zijn. Die hebben vaak moeite om het stemmen en alles wat daarmee te maken heeft te begrijpen. Gemeente Nieuwegein steunde de ontwikkeling van een nieuwe website die hier iets aan doet.

SP wethouder Martijn Stekelenburg: 'Ik ben erg blij dat wij een bijdrage hebben geleverd aan de oplossing van een belangrijk maatschappelijk vraagstuk. Hoe zorgen we dat deze doelgroep goed meekomt in onze samenleving? Deze website is gemaakt samen met mensen uit de doelgroep. Zo weten we zeker dat ze het begrijpen. Ik reken erop dat het goed ontvangen zal worden'.

Kijk hier voor de site: Hoewerktstemmen?

Reactie toevoegen

U bent hier