h

SP bezoek aan “De Dichter”: aangenaam wonen in een mooi appartement

2 juni 2017

SP bezoek aan “De Dichter”: aangenaam wonen in een mooi appartement

Woensdag 31 mei bracht de SP Nieuwegein aan het begin van de avond een bezoekje aan het seniorencomplex “De Dichter” aan de Richterslaan/Roland Holstlaan.

Aanleiding was een aantal klachten die de SP had doorgekregen over het complex. En zoals het de SP betaamt gaat de partij dan direct zelf op onderzoek uit.

Die avond werd er met een flink aantal bewoners gesproken. Opvallend was de gastvrijheid: de SP afvaardiging  werd een paar  keer uitgenodigd om gerust binnen te komen kijken. Het blijken ruime en fraaie appartementen, van alle gemakken voorzien en waar bewoners zeer over te spreken zijn.

Natuurlijk was er in het begin na de oplevering sprake van de nodige kinderziektes, maar die zijn grotendeels snel en adequaat door Mitros verholpen. En in een enkel geval waar dat niet snel kon, werd de bewoner op een uitstekende wijze gecompenseerd voor het wat langer durende ongemak.

Foto: SP

Sterk punt in het geheel is het regelmatige Mitros spreekuur met de huismeester waar praktische problemen kunnen worden aangekaart en dan ook vaak snel worden opgelost.

Er werd wel een opmerking gemaakt over het groenonderhoud, dat dit jaar nogal te wensen over zou laten.
Maar áls bewoners verder al kritiek hadden betrof het toch vooral het verdwijnen van de supermarkt van het Makado winkelcentrum schuin tegenover het complex. Men moet dan toch een flink stuk verder weg voor de boodschappen, wat voor mensen die in een aantal gevallen slecht ter been zijn, begrijpelijk een hele opgave is.

U bent hier