h

Geynwijs: slordige communicatie over mogelijk datalek

13 november 2016

Geynwijs: slordige communicatie over mogelijk datalek

De SP Nieuwegein heeft tijdens de Commissievergadering Algemene Bestuurlijke Zaken haar zorgen geuit over de slordige communicatie van Geynwijs naar haar cliënten over een mogelijk datalek.

Toen eind oktober Geynwijs haar cliënten en de Gemeenteraad van Nieuwegein per brief informeerde over dat mogelijke datalek zijn er door Geynwijs brieven aan cliënten verstuurd gedateerd  op  2011.

Het datalek is ontstaan door een inbraak bij een Geynwijs medewerker, waarbij een laptop met cliëntgegevens werd ontvreemd. De persoonsgegevens zouden mogelijk gebruikt kunnen worden voor identiteitsfraude.
Bij misbruik van persoonsgegevens moet het slachtoffer aantonen dat er sprake is van identiteitsfraude. De fout gedateerde brief kan dan niet als bewijs worden gebruikt.

Burgermeester Backhuijs heeft de SP Nieuwegein toegezegd dat als Geynwijs cliënten dat willen, zij een nieuwe brief met correcte datum kunnen aanvragen. Ook zal op de website van Geynwijs een stuk komen te staan over deze kwestie en het aanvragen van een nieuwe brief.

SP Nieuwegein is blij met deze toezegging, maar zal de afwikkeling van het datalek bij Geynwijs in de gaten houden.

U bent hier