h

SP VRAGEN OVER WMO BEANTWOORD

2 september 2016

SP VRAGEN OVER WMO BEANTWOORD

OP 28-06-2016 heeft de SP fractie vragen gesteld naar de gevolgen van uitspraken van de Centrale Raad van Beroep over de WMO 2015.

Eindelijk zijn er (ruim twee maanden verder) antwoorden op gekomen.

De wethouder geeft in de beantwoording aan dat :

  • De uitspraken van de CRvB geen aanleiding geven voor aanpassing van het beleid en de Wmo-verordening. Met het huidige beleid en de verordening voldoet de gemeente Nieuwegein aan de wettelijke kaders.
  • Bij de toekenning van huishoudelijke hulp wordt in alle gevallen rekening gehouden met de individuele omstandigheden van de inwoner. In een keukentafelgesprek met de inwoner bekijkt de sociaal professional van Geynwijs aan de hand van de persoonlijke situatie van de inwoner wat een passende oplossing is.
  • De uitspraken van de CRvB zijn geen aanleiding om het huidige beleid aan te passen.
  • Het bestaand beleid is niet strijdig met de uitspraken van de CRvB. Het college gaat dus ook niet actief mensen benaderen, die een afwijzing hebben ontvangen op hun aanvraag voor ondersteuning.

Het lijkt er dus op, gezien de antwoorden, dat er in Nieuwegein niet veel aan de hand is.

Laten wij hopen dat deze papieren werkelijkheid niet afwijkt van de feitelijke situatie.

Als mensen  vinden dat er in hun geval géén rekening is gehouden met de individuele omstandigheden voor het verkrijgen van huishoudelijke hulp, meldt het dan bij de SP via dit adres.

Reactie toevoegen

U bent hier