h

SP Geynwijsrapport toont aan: verbeteringen hard nodig

21 juni 2016

SP Geynwijsrapport toont aan: verbeteringen hard nodig

Foto: SP

De SP Nieuwegein heeft dinsdag 21 juni haar langverwachte Geynwijs rapport gepresenteerd. Dat gebeurde door overhandiging van het rapport aan de verantwoordelijk wethouder Hans Adriani.

Het rapport is opgesteld  aan de hand van de vele reacties die bij de SP zijn binnengekomen via haar Geynwijsmeldpunt. Dat meldpunt startte in januari en werd recent pas afgesloten.

De reacties waren over het algemeen zeer kritisch.  Het merendeel van de melders werd vooral geconfronteerd met uiterst gebrekkige communicatie, zeer lange wachttijden, onvoldoende gekwalificeerd personeel en een gebrek aan  enig begrip voor persoonlijke omstandigheden.

De SP formuleert  in het rapport, naast een aantal niet mis te verstane conclusies, ook  de nodige aanbevelingen. Zij verwacht  dat deze zeker zullen leiden tot een beter functioneren van de organisatie. Dat is vooral in het belang van al die mensen die voor een groot deel afhankelijk zijn van Geynwijs, maar ook voor de mensen die bij Geynwijs werkzaam zijn.

Foto: SP

Wethouder Adriani  heeft aangegeven het rapport uiterst serieus te nemen . Hij gaf aan dat ook bij de gemeente inmiddels duidelijk is, dat er het nodige moet verbeteren en daarmee snel aan de slag te willen gaan.

Het rapport zal worden gevoegd bij de resultaten van het grote gemeentelijke onderzoek naar het functioneren van Geynwijs.

De SP zal het hele proces nauwlettend en kritisch in de gaten houden.

Download het rapport hier.

Reacties

hopelijk wordt dit rapport echt serieus genomen

Reactie toevoegen

U bent hier