h

De eerste zaterdag in juni

4 juni 2016

De eerste zaterdag in juni

Foto: SP

De eerste zaterdag van deze maand was de SP zoals gewoonlijk weer aanwezig in het stadscentrum.Dit keer om iedereen attent de maken op de plannen om te komen tot een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico.

Foto: SP Nieuwegein

Dat Zorgfonds moet in de plaats komen van de huidige zorgverzekeraars die er vooral op uit zijn om zoveel mogelijk winst te maken. Winst, die dan niet ten goede komt van de zorg.
Ook het eigen risico moet weg. Als er niet snel iets verandert zal het eigen risico op korte termijn doorgroeien naar €500,-. Nu al zijn er bijzonder veel mensen die de voor hun noodzakelijke zorgvoorzieningen mijden omdat dat eigen risico als een financiële molensteen om hun nek hangt.

Foto: SP Nieuwegein

Hoewel veel mensen deze zaterdag vooral met hun gedachten bij het mooie weer waren, bleek toch ook een aantal interesse te hebben in de voorstellen voor dat Nationale Zorgfonds.
Want hoe je het ook wendt of keert, iedereen krijgt op een dag te maken met zorgverlening. En dan kan het maar beter goed en solidair geregeld zijn, zoals in een Nationaal Zorgfonds. Zonder eigen risico, ook dat.

Foto: SP Nieuwegein

Reactie toevoegen

U bent hier