h

Voorzichtige verbetering te merken bij werk en inkomen lekstroom (WIL)

5 februari 2014

Voorzichtige verbetering te merken bij werk en inkomen lekstroom (WIL)

Na het uitbrengen van het rapport De Wil client aan het woord beloofde de WIL directie beterschap. Inmiddels bereiken de SP de eerste voorzichtige signalen dat de bejegening verbeterd is. Zowel aan de telefoon als aan de balie worden de mensen beter te woord gestaan. SP is blij met deze vooruitgang en zal hopenlijk binnenkort met de directie verder spreken over de verbeterplannen.

Fractievoorzitter Stekelenburg: 'Het is goed te merken dat er verbetering is. Als een van onze speerpunten voor de komende verkiezingen op 19 maart hebben we de respectvolle omgang met mensen die hulp nodig hebben geformuleerd. Laten we hopen dat er snel andere zaken verbeteren. Ik ga contact leggen nu met de WIL directie om onze complimenten over te brengen'.

Reacties

Geachte heer/merouw,

Als ambtenaar heb ik helaas vervelende situaties meegemaakt bij de WIL. Dossiers die verkeerd zijn opgestuurd, of niet aankwamen, of bij andere. Dit moet toch niet kunnen. Medewerkers die arrogant zijn en die het altijd beter weten. Veronderstellingen die worden gemaakt bij clienten (die overigens niet waar zijn). Zo kan ik meerdere punten opnoemen. Clienten die onnodig meer in de problemen komen. En ga zo maar door!!!

Geachte dhr./mw.,
hierbij wil ik even melden hoe het er bij de WIL aan toe gaat als je een WWB aanvraagt. Je word hier onbeschoft behandeld en als je niet mee werkt zoals hun dat willen stoppen ze gewoon je aanvraag! ik zit al meer dan 8 weken te wachten op de WWB en iedere keer moeten ze of weer papieren hebben of moet ik op gesprek komen om zogezegd het recht op uitkering vast te stellen. Ik ben daar vanmorgen weer geweest en ik dacht altijd dat je alleen op het politiebureau verhoord werd maar dat word je dus ook bij de WIL!!! ook heb je totaal geen privacy meer aangezien ze bijna dag en nacht contoleren of je niet iets verkeerds doet en of je je wel aan de regels houd. Nu snap ik dat je je aan bepaalde regels moet houden en dat ze aardig wat dingen moeten weten om zo fraude o.i.d. te voorkomen maar wat de WIL nu doet gaat echt te ver.

Reactie toevoegen

U bent hier