h

Leuk werkbezoek ROC Midden Nederland

16 juni 2014

Leuk werkbezoek ROC Midden Nederland

Op maandag 16 juni 2014 was aan mij de eer om een gastles te verzorgen op het ROC in Utrecht. Ik deed dit al een aantal keren eerder op het Anna van Rijn-college en het MBO Utrecht. Leuk hieraan is de discussie met de klas en de ongezouten meningen die over de tafel gaan. Bij een les over politiek hoort ook discussie. En die ging er ook stevig aan toe soms.

De leerlingen hadden aan aantal stellingen voorbereid. Hierbij moet je denken aan: 'Mogen mannen geweerd worden als werknemer op een kinderdagverblijf?' Of: 'Als je geen diploma hebt moet je tot je 23ste naar school!'

Dit zijn stellingen die tot nadenken aanzetten. Het interessante hieraan is dat je ook over onderwerpen kunt doorpraten.

Eén van de leerlingen vertelde over een werkgever die mensen ontsloeg omdat ze een bepaalde leeftijd bereikten en daardoor te duur worden. We hebben gesproken over de mogelijkheden om hiertegen in geweer te komen. Soms moet je even doorbijten om je gelijk te halen. Maar als het belangrijk genoeg is, en het algemeen belang ermee gediend is, dan kun je beter werk maken van misstanden. Daar hebben we allemaal iets aan. Ik kreeg de indruk dat hier wel een kwartje is gevallen. Ik hoop dat ze ermee aan de slag gaan!

Zo'n lesuur vliegt voorbij. Ik hoop dat ik snel teruggevraagd word. Ik blijf dit graag doen naast vergaderen en stukken lezen. Veel leuker en nuttig ook nog!

Martijn Stekelenburg

Wethouder

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier