h

Goede samenwerking met de raad over herijking armoedebeleid

19 juni 2014

Goede samenwerking met de raad over herijking armoedebeleid

Ik kom net thuis van de raadsavond op donderdag 19 juni, waarop we met de Raad samen hebben gesproken over de nieuwe kaders voor het armoedebeleid. Het Rijk stelt nieuwe kaders voor dit soort beleid. Uiteraard gaat het gepaard met een bezuiniging zoals we gewend zijn. Ook komen er nieuwe regels over hoe doelgroepen binnen het armoedeleid bediend mogen worden. Het was te merken dat de Raadsleden nog even moeten wennen aan een college dat voor een nieuwe insteek heeft gekozen.

Als nieuw college hebben we aangegeven dat we de Raad en de stad waar mogelijk in een vroeg stadium zullen betrekken bij de ideevorming over nieuw beleid. Vanavond maakten we die belofte waar door een presentatie te houden over de nieuwe beleidskaders zoals Den Haag die heeft opgesteld. Daarna hebben we gediscussieerd over de kansen en aandachtspunten om een nieuw armoedebeleid vorm te geven. De presentatie werd gegeven door beleidsmedewerker Eveline Bal, die dat voortreffelijk deed.

Een aantal Raadsleden hebben nog moeite om deze nieuwe manier van werken te omarmen. Er kwamen kritische vragen over waarom ik als wethouder al niet meer duidelijkheid kon geven over de invulling van het beleid. Ja dat is nu precies wat we niet willen!

Na het aanvankelijke tegensputteren kwamen de reacties wel los en goede ook. Hiervoor heb de aanwezigen uiteraard bedankt. Er kwamen suggesties over de speciale aandacht voor kinderen in armoede, zeer terecht. Ook werd gewezen op het belang van goede informatie over voorzieningen en over manieren om de aanvragen zo makkelijk mogelijk te maken. Nog vele andere reacties heb ik kunnen noteren.

Ik vond dit een zeer goede avond waardoor ik veel ideeen heb kunnen opdoen. De samenwerking met de Raadsleden was prima. Ik zeg: Experiment geslaagd! we zijn op de goede weg.

Martijn Stekelenburg, wethouder voor de SP.
Raadsinformatiebijeenkomst armoedebeleid,donderdag 19 juni 2014, Raadszaal Stadshuis Nieuwegein.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier