h

Vuurwerk zorgt voor knallende discussie

7 januari 2014

Vuurwerk zorgt voor knallende discussie

Tijdens de kerstdagen zingen we als collectief  "vrede op aarde" maar tijdens oud en nieuw gaan bij sommige alle remmen los. Goede voornemens die men om klokslag 12 uur maakt kunnen een paar minuten later in duigen liggen.  De boosdoener: vuurwerk. Oogartsen en plastisch chirurgen waarschuwen al jaren voor het gevaar van vuurwerk. Zelfs een rotje kan ernstig letsel tot gevolg hebben. Vuurwerkfanaten zeggen dat vuurwerk bij onze oud en nieuw traditie hoort. De jaarwisseling van 2013/2014 was  heftig in tegenstelling tot voorgaande jaren.

Op verschillende plekken in Nederland werden hulpverleners bekogeld met vuurwerk. Veertien mensen zijn dit jaar blind geraakt en het jongste slachtoffer was slechts twee jaar. Tel daarbij ook nog eens het aantal mensen op die ledenmaten missen en het feest is compleet.

Wat hebben we toch een te gek feest gehad mensen! En vervolgens gaat iedereen over tot de orde van de dag. Vuurwerk kost de Nederlandse belastingbetaling elk jaar rond de 19 miljoen euro.

Gedacht kan worden aan kapotte prullenbakken, putdeksels of medische kosten. De politici in Den Haag roepen dat het allemaal verschrikkelijk is en dat het zo niet langer kan. Vervolgens ondernemen deze  politici niks. Tijd voor verandering lijkt mij. In roep lokale politici op hun ballen te tonen en zelf met initiatieven te komen om het vuurwerk uit hun gemeente te verbannen.

Nieuwegein staat in de top van de gemeentes met het meeste vuurwerk overlast. Ik zeg: Nieuwegein neem uw verantwoordelijkheid!

Jimmy Rijken, actief SP lid

Reacties

Noem je dat 'hart voor de zaak van kleine ondernemers'? Kleine ondernemers die juist met oud en nieuw een financiële boost krijgen gaan jullie aanpakken? Lees je eigen speerpunten nog eens door. Weet je toevallig ook hoeveel mensen met oogletsel zo'n ding op hun knar hebben zoals jij? Afschaffen, daar zijn jullie goed in. Wat gebeurt er als je zonder te kijken oversteekt? dan word je misschien geschept door een auto. wat wil je doen, oversteken verbieden? waarom ga je mensen hun verantwoordelijkheidsgevoel afnemen? Vrijmarkten sluiten, wielrenronde afschaffen. Allemaal dingen waar kleine ondernemingen het van moeten hebben. Vuurwerk afsteken = bril op, anders niet zeiken. Mensen niet over één kam scheren.. Jullie woorden. Hoe de fuck weet jij nou wat iedereen zingt met kerst? Vrede op aarde?! Weet je wat je moet doen, de onderste laag van de maatschappij (die in Nieuwegein al te groot is) nog minder verplichten en meer spekken. Dan wordt het oorlog ipv vrede en zal je langzaam de zwakste gemeente zijn van Nederland.. De gemiddelde wajong-er heeft het beter wanneer hij of zij thuis zit, dan wanneer ze gaan werken. Trouwens, al jouw negatieve cijfers zijn landelijk en heeft niets met Nieuwegein te maken. Ga je druk maken om belangrijke dingen. Niet om kansloze acties op te zetten richting den haag. Je hebt zeker niets te doen?
Ps: ik zing altijd keihard Mariah Carey met kerst en dan heel hard janken. Net als jij om vuurwerk

Beste Jimmy,

ik kan me nog heel goed herrineren dat ik tot een paar jaar geleden rond december altijd illegale 100.000 klappers kwam afleveren bij jou thuis in Galecop. (ik ben hiervoor reeds veroordeeld dus kan dit rustig openbaar vertellen)
Als persoon die tot een paar jaar geleden zelf nog veel vuurwerk afstak en zelfs illegaal vuurwerk hebt afgestoken vind ik het nogal hypocriet van je dat je nu ineens vuurwerk totaal wilt verbieden.

Jij zegt: "De boosdoener: vuurwerk."
een absoluut kansloze conclusie, dat er ongelukken gebeuren met vuurwerk betreur ik ook zeer. Echter ligt het in het merendeel van de gevallen aan de gebruiker die vaak onder invloed van alcohol of tegenwoordig soms zelfs drugs vuurwerk afsteekt!
Als een dronken automobilist een dodelijk ongeluk veroorzaakt zeg je toch ook niet; de boosdoener: de auto!
Dan ligt het ineens wel aan de alcohol/bestuurder en treft de auto geen blaam want de auto kan niks verkeerd doen toch.
Een beetje kortzichtig om dan vuurwerk de schuld te geven terwijl vuurwerk bij goed gebruik voor heel veel plezier zorgt tijdens de jaarwisseling bij vele Nederlandse gezinnen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier