h

IJspret voor de SP bij de ijsbaan op City Plaza

7 december 2019

IJspret voor de SP bij de ijsbaan op City Plaza

Vandaag was het een droge dag. Uitstekend weer dus voor en beetje ijspret. En dat hebben we dan ook gedaan met z’n drieën. Jef, Harry en Tanja op City Plaza bij de ijsbaan. We gingen weliswaar niet schaatsen, maar we deelden sponsjes uit en gingen een gesprek aan met de mensen. Het was een gezellige sfeer en we stonden niet alleen. Een paar studenten waren een krant aan het uitdelen en die werden door de beveiliger weggestuurd. De arme jongens mochten niet onder het overkapte gedeelte staan en moesten verder het plein op. Naast ons dus.

Eerder was Harry al door de marktmeester weggestuurd toen hij in SP-outfit over de markt liep. Hij deelde niets uit of zo, maar het feit dat hij daar liep maakte de man al zenuwachtig. De marktmeester wilde geen actievoerders op de markt liet hij Harry weten. Harry op zijn beurt was van mening dat het de man ‘Geen ene mallemoer’ aanging wat hij daar aan het doen was en liep dus gewoon verder. Jef wilde wel eens ervaren of de marktmeester ‘in’ was voor een gesprekje en liep vervolgens richting de markt. Daar heeft hij de marktmeester wel gezien, maar die hield nu verder zijn mond.

Tanja had de bekende sponsjes en enquête-buurtonderzoek tevoorschijn gehaald en was de mensen aan het ondervragen. Onder het mom ‘voor wat hoort wat’ kregen de mensen een sponsje maar hadden ze ook een vraagje te beantwoorden. Dat lukte best en er kwamen tal van gesprekken.

Wat vindt u van de SP? Was een leuke hoor. Als antwoord werd gegeven: ‘SP? Ken ik niet’ of ‘SP is sympathiek’, of ‘SP is goed‘, of gewoon ‘Weet ik niet ‘.

Op de vraag hoe vaak men op de SP getemd heeft was de uitkomst van ‘Nog nooit’ tot ‘Met grote regelmaat’.  Eén mevrouw voegde nog toe dat ze het niet eens is met het Europees beleid van de SP.

Deze vraag was wel interessant: Wanneer zou u bij de volgend verkiezing overwegen om op de SP te stemmen? Daar kwam toch wel vaak naar voren: Als ze duidelijk worden, als SP zichtbaar is, Als SP zorgt dat Nederland weer Nederland is met alle zorg voor elkaar, en eentje : Als SP samen gaat met Groen Links.

Als laatste vraag kreeg men de mogelijkheid één ding uit te kiezen om samen met de SP in Nederland of de gemeente te veranderen. Nou daar kwam de riedel op gang hoor: Corruptie aanpakken, Loon van de politie moet beter, immigratiebeleid moet beter/anders, de ouderenzorg moet beter/anders, gelijke kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt, socialer denken en voelen, het UWV moet eens flink aangepakt worden, de fietspaden moeten veiliger.

Uiteindelijk werden 3 mensen Vriend van SP !  Dat is leuk he? Toen we koud waren tot op onze botten gingen we weer vrolijk naar huis immers: we hebben lol gehad en gelachen en weer laten zien dat de SP ( als enige ) echt actief is en er staat voor iedereen.

Tanja de Haan, bestuurslid SP Nieuwegein

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier