h

Ze zijn gek geworden....

12 april 2018

Ze zijn gek geworden....

Lokale politiek lijkt helemaal niets voor te stellen als je kijkt wat er op dit moment in de wereldpolitiek gebeurt.
Want men lijkt gek geworden. Politici maken met het grootse gemak beleid op basis van alleen maar vermoedens, van veronderstellingen.

De inzet van een chemische goedje tegen individuen in Engeland en een misschien uitgevoerde gasaanval in Syrie doen wel heel makkelijk het aller-slechtste in op zich al slechte politici bovenkomen.

Westerse regeringsleiders buitelen voor gewillige camera’s en kritiekloze ja-knikkende journalisten over elkaar heen om schuldigen aan te wijzen en eensgezind te roepen om vergelding, tegenmaatregelen en een “proportionele” geweldsactie.

Zonder recht op hoor en wederhoor wordt er ge- en veroordeeld vanwege misschien gepleegde daden, waarvoor echter ieder hard en concreet bewijs ontbreekt. En dat door het westen, dat altijd zo prat gaat op democratie, gelijkheid, vrijheid, mensenrechten en een eerlijke rechtspraak. Maar nu even niet, want het is kennelijk tijd om eensgezind  “anderen”eens een flink lesje te leren. Met opnieuw wapengekletter als het zo uitkomt.

Ze zijn gek geworden. Vraag je maar eens af, wie er écht politiek en economisch belang heeft bij deze vreselijke situatie.

Foto: SP

Tegenmaatregelen, vergelding, oorlog: niet in mijn naam - en ongetwijfeld niet in die van vele anderen.

Emile Grivel

U bent hier